söndag 8 april 2007

Gotländsk påsknatt

Alla sover nu. Jag är hos mina svärföräldrar på Gotland och i huset sover 11 personer och ett oräkneligt antal katter. Det luktar lite kattpiss där jag sitter. jag hoppas att jag inte har foten i kattskit. Det var nära i morse att jag trampade i en hög när jag skulle läsa tidningen på webben.

Det är påsk. I torsdags skrev jag klart ett nytt avsnitt till hotell kantarell. Jag har drabbats av dåligt självförtroende igen. Det händer med allt för kort mellanrum nu. Oftare ju bättre det går tycks det. Jag avslutade i varje fall ett avsnitt och kände mig märkligt lättad.(bajsade tre gånger i dag). Har inte fått det läst ännu. Vet inte om det suger. Men jag tror att det är ett av de bästa jag har skrivit i manusväg. Får se på onsdag i nästa veckan när jag möter juryn. Behöver inte bli så farligt. De har också skrivit manus som ska bedömmas av mig.

Tidigare i kväll publicerade jag två texter som jag har haft liggande i datorn olästa i åtminsone ett halvår. Dessa blir mina två debuter på webben. Trots att ingen har läst dem än, är det kittlande för mig att veta att de ligger där till allmänt beskådande nu. Jag vet inte vad man har en blogg till, hur man gör, varför osv, men jag känner att texter som inte får bli publicerade har en förmåga att ligga och skava i medvetandet. Man tar fram dem och läser dem och undrar vad en eventuell läsare skulle säga. Är det något? Är det ett begynnande filmmanus? En bok? Något som kan göra mig berömd? Kan jag det här?

Det är sent. jag börjar få ont i halsen. Barnen har varit förkylda i omgångar och jag tror att det är stresshormonerna som har hållit mig frisk tills nu. Måste jobba igen på måndag, men i morgon kan jag lägga mig sjuk. Tror jag.

Nä det kan jag inte. Mimmi ska skära till tyger till barnkläder.

Mimmi, älskade Mimmi. Hon ligger där inne och sover nu. Med nya Elle nedhasad på täcket och Alexander vid bröstet (och ytterligare två barn inom en radie av en och en halv meter).

1 kommentar:

Kai Stavre sa...

Din första bloggtext ett otypiskt utkast till Din dogvilletrilogi :-) och en byggsten i familjeberättelsen.

Intressant om sambanden mellan uppfyllelse och tarmtömning, om din vardag och om dina känslor för mamman till dina tre första barn.

Du kan uppenbarligen ha genetisk tendens att få flera...

Kul att läsa.

/ Kai