onsdag 10 oktober 2007

Bilderna

Grått i dag, sol i går. Samma bild med två olika färgtemperaturer. Nu lovar de snö och då är det slut på hösten också. Den här krispigheten kommer aldrig tillbaka när den där första snön har smält bort. Då tar gråheten över. Löven kommer att falla av. Träden blir grafiska och man ser längre från vårt köksfönster. Jag har läst så många begåvade texter i dag. Det är många som kan skriva. Eleverna på skolan där jag jobbar just nu. De excelerar en efter en. Vi ger dem uppgifter som de löser utan en fnysning. Och läser upp. De är duktiga på att läsa upp. Skriver personligt och står för det. Det är starkt. Chiristine Nöstlinger? Varför skrev jag det? Det finns väl en oskriven lag om att man inte får ta bort blogginlägg. Jag har bara gjort det en gång. Det var när Marcus Birro for ut mot mig och mina sakfel. Då tog jag bort inlägget. Var nära att lägga ner hela bloggen. Jag skämdes så fruktansvärt. Det var länge sen nu. Jag har över 4000 bilder i min i-photo. Det är ett års skörd. Hur sorterar man bland dem? Vilka kommer vi att kunna spara? Några av dem har jag publicerat här, men vi måste bränna en skiva och ta med oss till Holly-foto någon gång. Alldeles för många bilder. Det är bara att trycka av och när en bild sitter där i minneskortet har den redan blivit för värdefull för att kunna raderas. Hur väljer man bort? Av 4000 bilder föreställer säkert 3500 barnen. 3500 bilder och jag skulle inte kunna välja bort en. Det skulle vara som att välja bort en liten bit av det barnet. Så tänker i varje fall jag.

5 kommentarer:

Kai Stavre sa...

"Det finns väl en oskriven lag om att man inte får ta bort blogginlägg. Jag har bara gjort det en gång."

Jag känner mig träffad, raderar gärna egna inlägg ibland men håller med om att det ser trist ut. Tror hursomhelst att det går att "snygga till" för den som har bloggen.

Anders Sparring sa...

Jag menar inte kommentarerna, utan själva inläggen. Dessutom: jag har försökt snygga till i kommentarsfältet. Det går inte. Eller: Jag vet inte hur man gör.

Anders Sparring sa...

Jag har också raderat egna kommentarer i andras bloggar, så du är inte ensam.

Anonym sa...

Alla årstider har sin charm,eller?-Nja,tveksamt!Om det inte vore för hösten och vintern,så skulle man inte uppskatta våren och sommaren som man gör,eller?-Nja,mycket tveksamt....,eftersom eländet just börjat!

Anonym sa...

....om det inte är en solglimt att få??