fredag 16 november 2007

Tummen upp för Laban

Vid en snabb översyn ser jag att nya Labanfilmen "spökdags" har fått fina recensioner överlag.
Fyror i DN, Svenskan och Göteborgsposten och treor i AB och Expressen.
Alla refererar till det genuina hantverket och att filmerna har en innehållslig tyngd.
Jag blir väldigt glad och känner nu att alla de där omskrivningarna och den där noggrannheten från manusredaktör Malin Nevander verkligen har betalat sig.

Och Per och Lasse och alla andra på Pennfilm: Ni är grymma!

Högaktningsfullt

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter trevligt att Laban excellerar.

Men vad tycker du om de som inte arbetar, i USA? Manusförfattarna i USA, ska de ha mer för DVD-utgåvor och annat elektroniskt spritt material? Vad händer om de får det, kommer inte skådespelarna, och kringpersonal att tigga mer av kakan?

Holger

Anders Sparring sa...

Jag är inte så insatt som du, men som manusförfattare tycker jag naturligtvis att vi ska ha rejält betalt. Alla grupper får förhandla för sina intressen. Kan hända till exempel skådespelarfacket i USA redan slutit avtal som de är nöjda med. Sen är det ju så att nu när nya spridningsfönster, som till exempel internet eller mobiltelefoni dyker upp, så måste man naturligtvis se över gamla avtal. Ofta är det så att de avtal som gäller nu, är föråldrade och framtagna för en marknad som styrs av film och TV. Hur repris-ersätter man till exempel någon som ligger uppe på webben och som kan ses hur många gånger som helst. Det är frågor som hela branchen kämpar med nu.

"Tigga" mer av kakan, det är ett dåligt sätt att uttrycka sig på tycker jag. Prova "dela" mer av kakan. Tänk på att ju större delaktighet de inblandade känner, ju bättre blir produkten.

Kai Stavre sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Ja, ordet "tigga" var fel. "Del" är bättre.

Faktum är att det är manusförfattarna som är först ut, och de kommer att vara de som sätter gränsen för alla andra grupper.

Holger

Anonym sa...

Glöm inte av att gratulera dig själv...,herr Sparring!!!!!