torsdag 27 december 2007

Tredje dag jul


Tredje dag jul. A sover. Mimmi och storbarna är på bio. Guldkompassen. Jag fick inte följa med.
Lyssnar på musik i nya julklappshörlurarna och enda komplikationen är väl att jag är totalt avskärmad nu. Alexander kan få vakna hur mycket han vill, jag märker det inte.
Poem, ballader och lite blues - återkomsten. Jag skrev ju om originalet för någon vecka sedan. Nyinspelningen är mest snömos. Det känns som att ytterst få av de medverkande har något att säga. Visorna är vackra, med tjusiga Goran Kajfes arrangemang, men känns tomma.
Några undantag dock: Christian Kjellvander, Sofia Karlsson, Nina Ramsby och Jaqes.
Jaqes sjunger "En viss sorts samba" och tjosan, vad den suger tag. Sofia Karlsson gör "Ett gammalt bergatroll" och jag tror att Fröding äntligen ler i sin grav. Han lär ju ha legat där med mungiporna neråt i över 90 år nu, den gammla fulgubben.

I går for jag med Tomas till Edsbyn och tittade på Bandy. Tomas sjöng "Hälsningland" inför en fullsatt inomhusarena och hälsningarna på läktarna mös nog i sina toppluvor. Edsbyn vann med 11 - 2 i en match utan nerv. De åkte bra skriskor grabbarna och bollen såg jag inte mycket av. Men Hälsingland - guds altan (som Tomas utropade när han såg Cinque Terre i Italien), jag tänkte det ett par gånger i går.

I Pakistan har någon skjutit Benazir Bhutto till döds och därefter självmordsbombat ihjäl över 20 människor. Brutaliteterna fortsätter. Riddar Kato tycks styra hela den där regionen från sitt mörka slott. I bröstet skaver stenhjärtat. Fler kommer att få sätta livet till.

Och här på min blogg härjar Holger igen. Han gillar inte barn.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Aldrig trodde jag väl att jag skulle få såna nyheter först via en blogg, men det fick jag. Har inte sett varken TV eller läst tidningar idag och hamnade istället här... vad säger man? Det är så ohyggligt tragiskt att man inte ens vet vad man ska börja... och nej, jag snackar inte om Holger nu.

Elisabeth sa...

Nä, men tack och lov så finns det andra som ÄLSKAR barn! Genom dina ögon, och dina ord, så får jag möta barn som får kärlek, trygghet och värme... det viktigaste vi alla kan få med oss i livet!

Anonym sa...

Var är bollen? Gläder mig åt att du sportar på fritiden,,,,här på Söder härskar dimman,,,,men det ska vi snart råda bot mot,,,proggfarfar