söndag 21 mars 2010

Skavlan

Såg Skavlan på 24:an i går. Efter oerhört långt och för oss Svenskar fullständigt ovidkommande samtal med Gro Harlem (heter hon så?) Bruntland (heter hon så?), släntrade Plura in och ljög sig genom historien om kokainet i Malmö.

Mot slutet bjöds vi på rena parodin på en amerikansk konstsamlare som hade "råkat" köpa en bortglömd Da Vinci för 21000 dollar och efter en historia som lät som något Dan Brown hade kunnat hitta på, fick den uppvärderad till 150 miljoner euro.

Sist - 5 minuter typ - den danske hjälparbetaren som överlevde i 5 dygn i ett utrymme på 45X30X150 cm under ett sammanrasat hus i Port au Prince. Skavlan lyckades på ett skickligt sätt styra bort från allt som kunde beröra och gick ut på ett mjukt skämt och en sliskig applåd. Därefter en Eldkvarnlåt och så slut. Nordens största seriösa talkshow. Lasse Holmqvist glider allt längre bort från det allmänna medvetandet. Ute faller snöblandat regn.

1 kommentar:

Godiva sa...

Åh, vilket riktigt, riktigt dåligt rövslickprogram det där var. Vi satt här i soffan och och häpnade.'

Men, man kan väl inte vara på topp jämt, antar jag. Fast senaste programmen har varit sämre, när gästerna inte fungerar tillsammans.

Du Sparring, har du nån mailadress?

Maila gärna en rad till lovely_godiva@hotmail.com om du vill, jag skulle bli en lycklig kvinna om du ville komma förbi till min numera privata blogg!

"komma förbi till", fan jag måste nog maila spraket.se och fråga hur man ska uttrycka sig.