tisdag 31 januari 2012

från i-phone

Jag tankade just över 3 månader bilder från telefonen. Den tar ju inte jättebra bilder den där, men tittar man på hela skörden i en följd blir de en trevlig dagbok.

Här är till exempel jag och min kompis Christer under en sittning nere i Skåne en natt i november. Lägg märke till våra skägg.

Här är Mårten i en mössa han absolut vägrar att bära. Han hade den bara i de fem sekunder det tog för mig att knäppa av bilden, sedan dess: aldrig mer. Och under honom Fritte Fritzsson en av de sista kvällarna före juluppehållet på El Mundo i december.

Här är bokhyllan jag byggde under några dagar i november när jag var arbetslös och hade så mycket ångest över detta att jag måste vara i aktivitet precis hela tiden.


Och är har den blivit klar. Vi kallar nu rummet för "lilla biblioteket", och förstärker så ytterligare vår medelklassimage.
Här är en kudde.
Här är en man som jag träffade utanför El Mundo en kväll. Han var kraftigt berusad och ville prova min keps. Jag tyckte att han såg ut som Anthony Hopkins i kepsen, men på bilden liknar han mest en medelålders New York-bög.

Här nedanför är vår TV. Tjock-TV. Barnen är arga över detta. De säger att vi är en fattig familj. Men jag håller emot. Ny TV är bara dåligt för miljön. Dessutom är det bättre bild på tjockTV. Men den är ful som stryk. Lampan ovanför har jag köpt på återvinnarna i Skanstull. Den är ful men behövs. Hemligheten med heminredning ligger i belysningen.


Här är Mimmi.

..och här är jag. Ett barn håller i kameran. Kanske Alexander.Här är Alexander, en ruggig kväll lite mer än en vecka före jul.
Här är Stella, bl a, samma dag, fast på morgonen.Här är en annan morgon. Vilken som helst. Det är samma rutin i början på varje dag. Nej föresten, det måste vara en lördag eller en söndag, eftersom det är ljust ute. Eller så är Alexander sjuk. Jag har för mig att han var sjuk någon av dagarna före jul. Men han klarade sig.

Den här bilden tog jag på Willys två dagar före julafton. Jag tog den för att skicka ett skämtsamt SMS till en kompis. Texten löd: "fan vad jag känner mig medelålders." Annars gillar jag Willys. Ett besök där får mig att känna mig verklig.


Här har julafton redan passerat.
Pepparkakshus.


Glasskiosk i köket.En grupp kosacker dikterar ett brev till sultanen i Istanbul. Brevet slutar med "och kyss oss där ryggen slutar" och ledde till krig. Det är den 21 januari. Jag och Mimmi har en helt fantastisk eftermiddag för oss själva på Nationalmuseum.

Och detta är utsikten från Djurgårdsbron i går eftermiddag. Stockholm i sol och ingen blåst är så motståndslöst. Så ledigt att röra sig i och så lätt att tänka nya tankar i.Och detta är Martin Soneby på El Mundo i går kväll. Han var uppenbart också påverkad av den höga kalla luften i stan, för han var lysande. Jag lyckades inte hålla kameran/i-phonen stilla på en enda bild.


Och nu är telefonen tomt. Tack och lov.

2 kommentarer:

Gabrielle Björnstrand sa...

På bilden från köket ser du sannerligen ut som en centraleuropeisk intellektuell, Anders. Det är bara den väldigt svenska vita pinnstolen som avslöjar falsariet ; ) Plus att det saknas något på bordet; vodka? Eller en broderad duk? Välj själv!

Anders Sparring sa...

Åh, vad sugen jag blev på den kontexten nu. Får man välja båda?