onsdag 13 februari 2008

En slät kopp

I dag öppnar en ny kaffebar på Åsögatan, fyra skateboardhattningar in från Götgatan. Det var lite mingel. Cappuchino. Macchiato. Jag är skeptisk. Det finns ju redan en ytterligare två steg inåt. Och ett kvarter bort, två till. Vad hände med gammalt hederligt elbrygg. Jag funderar på att dra igång en egen kaffebar. "En slät kopp" ska den heta. På billyhyllan bakom disken står 10 tiptop-bryggare och puttrar. Det är tänt i taket. Man kan läsa både hänt extra och ICA-kuriren. Gästerna kan välja mellan de yppersta av bryggkaffesorter. Det finns både grädde och mjölk och hårda och mjuka sockerbitar. Man kan få små klippkort så att man kan få den tionde koppen gratis. Eller om man vill, en vetebulle.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Och den vetebullen är av normalstorlek - max en handflata?

Anders Sparring sa...

Absolut!
En slät bulle bara.

Anonym sa...

Så tryggt det låter. Får jag komma på invigningen?

Anonym sa...

jag vet inte Sparring..det vet ju alla att Caffe Latte är för gravida kvinnor,barnvagnsfolket, o att det är fegt att inte servera bryggkaffe som smakar skit och filter,,nej, tacka vetjag riktigt norrlandskaffe,fyra fingrar kaffe,tre koppar vatten, koka, låt sjuda, i med kasken, låt det dra i fyra sekunder, häll upp, spetsa med kvarts sockerbit,,,du kan ju fråga om det på Spuntan ngn dag,,,,norlandskaffe var namnet...
guess who

Anders Sparring sa...

Lilla Blå: Givet!

Man behöver ju inte gå till överdrift. Det är klart att gravida kvinnor inte dricker det där, inte om de vill fortsätta vara gravida i varje fall.

Anonym sa...

Det låter härligt! Ditt koncept är framtiden. Det måste komma en backlash för blaskandet med det här låtsaskaffet som pågår nuförtiden.