söndag 27 april 2008

Lagt in egna rödbetor.

"Den som aldrig har lagt in rödbetor har inte levat", säger Plura. Jag har ägnat stor del av helgen åt att försöka klura ut varför jag blir så provocerad av det uttalandet. Kanske blir jag det för att det inte är sant. Det är bara en sån där floskel som självupptagna alkisar i kultursfären vräker ur sig för att framstå som lite sammansatta.

Jag har aldrig lagt in rödbetor. Jag tror att jag kanske skulle kunna göra det någon gång. Jag är typen. Men nu, sen Plura har sagt sitt i frågan: Nej! Aldrig!

Annars har helgen varit fin. Plura och Lars Norén i tidningen i går morse, men det förträngde jag snabbt (förutom det där malandet kring rödbetorna). Vi bjöd på middag. Drack en hel del vin. Käkade lamm. 3 små barn övernattade här och i dag har ungarna varit ute hela dagen. Sommardäcken på och lite ont i ryggen nu.

Mårten och Stella sover nu, men Alex är vaken. Han sitter här mitt emot mig och kastar russin över hela köket. Den som inte har blivit bekastad med russin av en 1,5 åring har inte levat.

3 kommentarer:

Peace in mind sa...

"självupptagna alkisar i kultursfären vräker ur sig för att framstå som lite sammansatta" haha jag skrattar fortfarande. Pretentiös så det räcker kan man också säga, om den gode Plura. För alla människor borde det räcka att tala för sig själva. Han blir lycklig av sina inlagda rödbetor, men för mig skulle det inte göra ett liv.

Anders Sparring sa...

nä, inte för mig heller.

Anonym sa...

Väldigt fin bild av dig som liten,,du skriver fint nu,,,,den där boken med dina barntexter borde ju komma allt närmare,,,gick förbi ditt gamla hus, där du bodde med T o där vi träffades första gången, snacka Cadiz o steriliseringar,,ses på gatan.
m