måndag 14 april 2008

måste man publicera namnet på den som dödade Engla?

På vilket sätt är det bra att publicera namn och bild på den där mannen som dödade lilla Engla uppe i Dalarna? Hans bleka olyckliga ansikte prydde bägge morgontidningslöpen i morse när jag kom till T-banan. Så här ser en sexualbrottsling av den grövsta kalibern ut. Så här såg han ut när han var lite yngre. Så här ser han ut när han handlar. Och här åt han bara timmar efter att han hade gjort det. Varför ska vi veta? På vilket sätt gör det den här situationen bättre?

Han har ett namn och en ålder. Han har förstört livet för väldigt många människor som kommer att få veta ändå. Men varför vi? Varför ska vi veta att den och den som är så och så gammal är en kallblodig mördare och sinnesjuk sexualbrottsling? Har vi rätt att veta det? Måste vi ha den informationen för att kunna gå vidare?

Sälja lösnummer, det är vad det handlar om. Den som säjer något annat ljuger.

2 kommentarer:

Borsökna Östergård sa...

Skiter lite i vilket. Kan förstå att det känns bra att lägga ut bildbevis på det feta jävla svinet.

Peace in mind sa...

Det är så sant, enda anledningen till att vi får veta är Mamon. Att tycka att det skulle vara i allmänhetens intresse är bullshit. Inte ett dugg hjälper det upp situationen. Blir vi lugnare? Nej, snarare föder det ett hat som inte hjälper eller lindrar, i längden.