lördag 9 maj 2009

king cab

Martina Haag hatar familjens king-cab. Det kunde man läsa om i DN-motor i dag. När Erik har varit ute och jagat luktar det blod i den och en gång hade hunden ätit vildsvinsinälvor och spytt i baksätet. "Han berättade det som om det vore den naturligaste sak i världen."

På senaste tiden känns det som om motorbilagorna har dansat jenka med brommamorsorna. För ett par veckor sen satt Katerina Janouch uppflugen på sin Dodge och såg pillemarisk ut. Hon har fler fräsiga bilar. Det har inte Martina, men hon har en fet Nissan till. King-Caben skäms hon över. Den tar hon aldrig barnen i. Den tar hon bara när hon har bråttom och har missat tunnelbanan. Martina vill ha en röd sportbil med äggskalsfärgade lädersäten som luktar gott. MEN KÖP EN DÅ - FÖRSÖK INTE LURA I OSS ATT DU INTE HAR RÅD. ALLT JAG KÄNNER NÄR JAG LÄSER OM DIG (OCH DET VET DN-MOTOR) ÄR "OJ VILKET UNDERBART OCH RIKT TV4-LIV HON LEVER DÄR BORTA I ÅLSTEN, JAG VILL OCKSÅ HA DET SOM HON OCH HENNES SORGLÖSE JAGANDE MAN".

Det koketteras den del från det där hållet - Äppelviken/Ålsten. Anne Söderlund, Martina Haag - de små problemens mästarinnor, i-landsproblemens drottningar. Har de någonsin upplevt ett vanligt kargt helvete, döljer de det oerhört skickligt.

För övrigt körde jag Stand Up i kväll igen. Det gick bra.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jo, jag såg båda reportagen och tänkte samma sak,,,suck,,,sedan när jag går på söder och ser en ung kille eller tjej (lika vanligt) bakom ratten på en BMW-jeep i halvmiljonsklassen så vet jag fan inte vadj ag vill göra: Ta ut dom ur styrhytten o ge dom en fet smäll eller bara repa bilen rejält. Det är ngn slags totalt importerad MTV-cribsidioti som pågår och som bara växer.

Anonym sa...

Det är snarare en tv4fiering som pågått de senaste tjugo åren. Våra hjärtan blir högerförflyttade utan att vi märker nåt. Martina Haag, Martin Timell, Steffo Thörnqvist och Bert Karlsson får berätta historien om vår samtid och göra Brommavillorna till norm. Dessutom låtsas de att det är public service de gör. Tacka vet jag Kanal 5. Och Urbildningsradion.

Anonym sa...

Dessutom: Varför är TV4 rädda för Jimmie Åkesson när Bert är fyrans ansikte utåt? Har han gjort avbön från Ny demokratis högerextremism?

Bloggerskan sa...

Micke Berg,
Så mitt i prick. Sådana där BMW-jeepar får mitt blodtryck att öka och jag börjar nästan tugga fradga. Och det beror inte på någon slags förträngd avundsjuka utan bara ren och skär uppgivenhet över hur folk kan anse att det är viktigt med en sådan bil. Inne i stan. Eller i Bromma. Häromdagen såg jag en jeep med snorkel här i Vällingby. Dom kör säkert ofta genom djupa bäckar och floder här i Grimstaskogen.

Ännu argare brukar jag bli på medelålders män i Audi. Senast idag höll vi på att bli överkörda av en sådan på ett övergångsställe i Alvik. Om det gick skulle jag vilja se en undersökning mellan korrelationen av storleken på deras fortplantningsorgan och sättet att framföra sin Audi i trafik.

Anders (Med en kniv) sa...

SUV:ar är det larvigaste som finns. Det är verkligen ett stort symboliskt långfinger mot hela planeten på allra värsta skolgårdsmobbarsätt: "Kolla jarå, jag bah skiiiiter så jäla hårt i klimatfrågan. Och dessutom har jag en bil som kommer att köra rakt GENOM din skitbil om vi krockar, höhö". Och man ser inte stor och tuff ut i en SUV. Man ser ut som en treåring där nästippen sticker upp över instrumentbrädan. (Särskilt om man är en Brommamamma i hästsvans.) Bor man nånstans dit det går väg finns ingen som helst ursäkt för en SUV. Ingen som helst.

Jag gillade att läsa ett argt inlägg av dig! Mera sånt! Mera kverulans! Ventilen FTW!

Anders (Med en kniv) sa...

@Anonym om Bert - Nä, men han tyckte hon den där asylsökanden spelade fint piano i Talang, så det är nog lugnt.