måndag 8 mars 2010

spam

Jag märker att allt mer spam hamnar i kommentarsfälten i den här bloggen. Dagligen får jag mejl från blogger som informerar mig om att "anomym" har lämnat en kommentar på det eller det inlägget. Jag blir naturligtvis glad, men lite förlägen, eftersom jag inte har skrivit något på länge och så tittar jag efter och både gläde och förlägenhet försvinner. Det är allt från information om ny webbdesign till reklam för viagra. Här, under mina fina inlägg. Som brevlådan i ett sommarboende i november. Tom på innehåll men full med fuktig reklam. Lappar som har lagts dit av någon utan urskiljning eller kanske utan ork att riktigt fundera över när och om brevlådan kommer att tömmas. Lite gripande är det. Vem är målet för dessa små meddelanden? Vem vill avsändaren nå? Mig? Ånä, jag går inte på såna enkla trix. Jag har nixat telefonen, jag har nej till reklam-lapp på dörren. Så varför är jag den utvalde? Är jag en utmaning? En "kan vi sälja till honom kan vi sälja till vem som helst". Jag hoppas på ett svar någon gång. Fram till dess ska jag försöka skaka liv i den här gamla bloggen. Ska försöka.
I kväll har det varit El Mundo. Aron Flam tänjde på gränserna rejält för vad som kan kallas comedy. Han satt till och med på en pall. Smuttade på ett glas vin. Det var stundtals spännande, stundtals tråkigt och stundtals hysteriskt roligt. Det blev en fin kväll där Johan Sköld och Christopher Linell visade var skåpet skulle stå. Och publiken stannade kvar, trots att kassaaparaten var trasig och man inte kunde köpa öl under akterna. Jag är hemma nu. Det är internationella kvinnodagen. Den hundrade. Jag har inte gjort mig förtjänt av en kvinna i dag känner jag. Bara jobb och lek. Och spam.

5 kommentarer:

Bloggerskan sa...

Själv har jag fått stänga av min länkfunktion då en rasistisk, islamofob och sexistisk bloggare i Norrköping bestämt sig för att skicka sina vidriga länkar till vartenda blogginlägg jag gör. (Inte bara till mig.) Oavsett om det har med ämnet att göra eller inte. Skriver jag om att jag bakat surdegsbröd kommer en länk om att Islam håller på att ta över som ett brev på posten. Samma med kommentarsfunktionen där jag inte låter anonyma kommentera längre. Och visst är det synd på samtalet att idioterna får styra.

Karin S sa...

Antingen rullstolen, men den gillar inte jag, eller så sätter du kommentarsgranskning på inlägg äldre än t ex 14 dagar. Då får du se om du ska släppa fram dem. Mig har det sällan hänt...

Charlie Truck sa...

Jag får också sådana men bara till väldigt gamla inlägg. Jag undrar om de skickas ut med automatik på något sätt via en robot till slumpmässiga bloggeradresser.

Joakim sa...

HEJ , Anders Sparring !
Är du intresserad av att bli dagmatte åt gratis strumpor i ett år?

Bortsett från spam så kan jag ju också meddela såhär i efterhand att måndagens Standup var väldigt bra och att du (som alltid) var den gnistrande kronjuvelen i sammanhanget.

Angående Flam så är det intressant att lyssna på honom eftersom han ofta är väldigt aktuell och informerande. Han kanske skulle göra sig bra i ett John Stewart-liknande format? Dvs komiskt, kort, politiskt och i gränslandet till engagerande/utbildande för de som normalt sett inte skulle bry sig om politik.

Däri kanske hans mer lyckade TV-pitch till Sköld gömmer sig?

Anders Sparring sa...

Just strumpor är inte så dumt, eftersom man aldrig kan ha nog med snygga strumpor i sin samling.

Tack för beröm.
Och jag passar vidare till Flam. Bra idé faktiskt. Hade han bara sinnesnärvaro att ta sig själv på allvar (på riktigt - utan dagens självförakt) vore han självskriven.