måndag 16 maj 2011

Fyller år i dag.

Jag fyller år i dag. En fantastisk känsla. Det har jag alltid tyckt. Den 16 maj har verkligen en speciell klang i mina öron. Jag hajar alltid till när jag hör någon säga just det datumet. En mycket vacker dag. Lövsprickningen är i full gång, det är ofta vackert väder (inte i dag dock), häggen blommar, det går att hitta jordgubbar i butikerna.

I morse sov jag till och med räv en smula. Vaknade flera gånger och hoppades att de snart skulle komma. Första gången jag vaknade var klockan bara 05:26, jag kunde se det på mitt armbandsur. Var tvungen att tycka på lysknappen för att kunna läsa den. Jag vankade ytterligare två gånger innan det äntligen sjöngs. "vi är så glada i dag..", alla barnen och så Mimmi. Tårta hade de med sig ockå, och nu förstod jag varför jag absolut inte fick gå in i köket i går kväll.

Det fanns levainbröd, koos-apelsinmarmelad och västerbottensost på frukostbordet. Mitt bästa. Och så kaffe. Jag tog en cigg också. Kollade DN-gratulerar. Om någon kändis fyller år i dag? Men nej. Typiskt. DN-gratulerar verkar ha hamnat i orytm. I dag gratulerades Margareta Strömstedt som fyller 80 den 19 maj, alltså inte denna den magiska 16/5.

Allt går så lätt på födelsedagar. Man blir så snäll. Grabbarnas seghet framför TV:n tog jag med en klackspark. Klädde på dem utan att bråka, och klarade till och med av en större kris från Mårten utan att nästan svimma av av stress. Han fick hänga med till jobbet. Och ut på fika med en kompis. Som bjöd.

Och så facebook på det. Över hundra gratulationer, från över hundra av mina allra närmsta vänner. Oboy vilken självförtroendeboost. Ser redan fram mot den 16 maj 2012. Då fyller jag 43. I dag 42.

(sorry för slarvig skrivning. Stressad och lite uppe i varv. Fyller ju år som sagt. Måste hem och lägga kyckling i marinad.)16 maj 1976, jag fyller 7, glad men lite pollenallergisk.

2 kommentarer:

Gabrielle Björnstrand sa...

Grattis! 16:e maj är ett bra datum, som fylls av en av mina vänner i Danmark. Så därför blev även du med på ett hörn.
Gud, så många oxar i min bekantskapskrets inser jag, måste va ngt bra med dem :)

Nonsensakuten sa...

Du hette möjligen inte Anders Lejonhjärta 1976?