onsdag 7 december 2011

om att koppla spotify till facebook, bl a

Vanlig dag. Ingen sol. Inte regn. Inte snö. Inte is på marken. Inte barmark. Jag gick till jobbet i för tunna skor, men svettades om händerna. Skanstullsbron tog dubbelt så lång tid som vanligt. Varje gång mina skor mötte marken halkade jag tre centimeter framåt och kompenserade rörelsen genom att spänna de där små musklerna längst ner i ryggen, just under svanken, de där musklerna som det är så förtvivlat svårt att komma åt, som man helst skulle vilja massera inifrån. Jag lyssnade på musik. Vanliga spellistan, gammal musik som var spännande när jag var ung, -88 till -97, Radiohead, PJ Harvey, Pulp, Bob Hund, Union Carbide, 80 % män, 100 % vita. Jag tycker att den är så bra den där musiken. Den får mig att vilja ta nya tag. Den får mig att känna mig som en kung. Den får mig att känna att inga problem är svåra nog att hantera. Den gör en halkig promenad över Skanstullsbron till en fantastisk inre resa.

När jag kommer fram till jobbet kan jag se resultatet av mitt lyssnande på facebook. ”Anders Sparring har lyssnat på”..står det så att alla kan se det. Och så en lång rad låtar. Och så där i skrift ser det bara taffligt ut. Jag skäms lite. Ute både regnar och snöar det. Det luktar kaffe runt mitt skrivbord. Janne och Anders Worm är redan på plats. Anders har cigaretter.

Jag tog en cigarett, gick ut på gatan och försökte få överblick över de 42 år jag redan har levt. Och de kanske ytterligare 45 jag har kvar. Gick in igen. Kopplade äntligen bort spotify från facebook. Och rev av en låt av Stefan Demert.

3 kommentarer:

Nonsensakuten sa...

Ja, visst känner man sig lite George Orwellsk när facebook visar precis vad man lyssnar på. Man väljer instinktivt bort det som inte är pk av rädsla för att framstå som en tönt. Jag har också kopplat från Spotify från FB så nu kan jag lyssna på Jerry Williams, Lill Lindfors och Gilbert O Sullivan för glatta livet.

Anders Sparring sa...

Javisst, och du skulle ha sett på min facebook i dag, sen jag hade haft mobilen kopplad till högtalare hela dagen och inte fattat att jag måste disconecta varje enskild enhet från facebook: En våldsamt genant lista som bl a innefattade olika tolkningar från "så mycket bättre". Men jag känner att det kanske är lika bra att stå för skiten, istället för att spisa pinsamheter i lönndom.

Godiva sa...

Berätta hur man gör. Kopplar bort.

Och 'så mycket bättre' är ibland så mycket bättre. Genant, ja. Men ok.