torsdag 7 juni 2007

verano


På gatorna utanför smattrar mopederna. Om jag blundar och håller för näsan förflyttar jag mig med lätthet till Genoa eller till Cadiz. Det är sommar nu om någon hade missat det.

(missa för övrigt inte den roliga debatten på apolloprojektet.com, ang språket i Stieg Larssons deckare. Läs gärna tvärpuckot Jespers fina inlägg och bl a mina svar.)

Topp!

2 kommentarer:

Kai Stavre sa...

"En stark film"

Det är inte första gången någon i det här landet gör det. I dagens nummer av dagstidningen Dagens Nyheter mummlas det återigen om en film som "stark". Den här gången gäller det fransmannen Martial Fougerons "Min son".

En fråga bara: vad i h-vete är "en STARK film" för något ? är det en film som orkar dra ett längre godståg med bara en arm eller vad är det för något ?

På samma hylla brukar man kunna hitta halvmultna, men något mer rimliga, uttryck som "gripande" eller "fängslande". Men Dagens Nyheter väljer hellre det intetsägande "stark". Kanske säger det något om tidningens "själ" ?

Anonym sa...

Det är varmt nu. De är trötta och orkar inte formulera sig.

Ett trick som alla recensenter vad de än bevakar, skulle prova är att utelämna alla adjektiv i sina omdömmen. Jag tror att de skulle bli roligare att läsa då. Och sannare
Anders