tisdag 18 september 2007

Luften är fri

Ungarna hoppar från soffan ner på golvet. Grannfrun som bor under oss, 83, ser på dem med hat när vi möts utanför porten. Och fast vi säger till dem att sluta hoppa, schyssta då, det är väl onödigt att reta upp henne i onödan, hon är ju så arg redan, så hoppar de. Och på något sätt ska de väl det. Det är väl en mänsklig rättighet att hoppa från soffan när man är liten.

Det är en väl mänsklig rättighet att sätta mohammedhuvud på en rondellhund och publicera bilder av verket i tidningen också. Även fast man vet att profeten Mohammed absolut inte får avbildas och att hundar anses orena och inte ska vidröras av de rättrogna. Även fast man vet att läget är rätt spänt just nu och att världens muslimer kanske behöver något annat att fokusera på, än fler provokationer.

Jag brukar tänka att det vore rätt bra om vår granne under oss kom upp och ringde på dörren när ungarna hoppar så där, så att de fick se hur arg hon blir när de hoppar i golvet, med egna ögon. Lars Vilks gick till Berwaldhallen med poliseskort i kväll.
Skyll dig själv, dumskalle!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Till Sydsvenskan hade "konstnären" sagt:"-Som konstnär är jag ju väldigt nöjd med det här med al-Qaida. Det är en tolvtaggare."

Vilken ointressant syn på konsten, den verkar så icke bärande. Det där lilla ordet "ju" gör det så osmakligt tycker jag. Som när nån tror att den vunnit fast den bara inte fattat att man tävlat i en annan tävling.

(Lite senare i artikeln så berättas att han har lånat en "tjock biblioteksbok om islam".. och han säger "-Jag blev ju tvungen att blixtsnabbt göra mig insatt. Jag har läst Koranen också, men den är ju rätt seg." Så himla platt och nonchalant. Vad händer när den som är i överläge av olika slag, har sin arrogans så sammanbyggd med okunnighet och bristande insikt/intresse? Tomma tunnor skramlar mest osv.)

((Polisen hade ringt på hos hans granne och undrat var han bodde. Grannen sa hoppas inte al-qaida också tar fel hus :)

Anonym sa...

Lars Vilks kanske kan hyra din granntant och hennes ögon när han behöver beskydd? Bara en liten undran...

Anonym sa...

Tycker din granntant skulle se på hur glada ungarna blir när dom får hoppa okontrollerat, så kanske hon inte blir så sur...

"Konstnär - Nja, jag är skeptisk"
För att använda Stefan Sauk's uttryck... ;)

Anonym sa...

Barn måste ju få vara barn ,och har hon inte förståelse för det ...ja,då är det väl hennes problem!!!

Anders Sparring sa...

Jag är rädd att min granntant ska självmordsbomba sig när som helst i trappen. Hon ser ut att vara i stånd till det.

Anonym sa...

Oj,såpass...!

Anonym sa...

(fortsättning)...behaglig?

Anonym sa...

Arna's children är en jättestark film om The freedom theatre i Jenin, en barnteater där och om rätten att vara barn! /tipsar Filmkrönikan:) .kolla in: www.thefreedomtheatre.org
Mvh. Matillda