fredag 28 september 2007


På väg hem, på Götgatan, jag har tagit en annan väg än vanligt och blivit stoppad på vägen säkert 5 gånger av bekanta som jag inte har träffat på länge. Tillslut tröttnar Mårten och somnar, sittande på barnvagnens yttersta hörn. Bilden är tagen vid Ringens köpcentrum. På andra sidan gatan väntar 4:ans buss som ska ta oss över Skanstullsbron. Den har han aldrig passerat i vaket skick. Åtminstone inte på väg hem från dagis.

Nu sover han igen. Jag kan höra barnens andetag genom den stängda dörren hit ut till vardagsrummet.
Det känns tryggt.

4 kommentarer:

Elisabeth sa...

Härlig bild - och härlig text... som vanligt! I mitt vakna skick just nu, så njuter jag verkligen av dins sons icke vakna skick just då! Tack..!

Anonym sa...

Oj,tänk om man kunde somna in"sådär"plötsligt som barn kan.-Stilla,tryggt och till synes osårbart!Min sömnrythm är allt annat än normal,eftersom jag ej finner den ron till avkoppling.Kanske borde man börja meditera?-Hur som helst,dina barn verkar ha funnit den friden på det här fotot..,vilken njuting!!!

Anders Sparring sa...

Usch, det är verkligen jobbigt att inte känna någon ro och att inte kunna koppla av. Hoppas att det vänder för dig.

Anonym sa...

Jo,men visst det är förbannat enerverande när sömnen ej vill infinna sig om natten,när man som mest behöver den.Max 3-4tim sedan utgör olika konstarbeten min långa,långa natt!-Därefter,och ej att förglömma denna oumbärliga och ofrånkomliga data....lyckan är fullständig!!!