söndag 16 december 2007

Jag gillar inte Manu Chao.

Jag har tänkt på det hela dagen och det känns skönt att få formulera det i text:
Jag gillar inte Manu Chao.

Manu Chao får mig att känna mig ensam. Jag kan känna det när jag hamnar i sällskap och man börjar prata om Manu Chao. Ibland känns det som att alla gillar honom, utom jag. Och för mig är det liksom självklart att han inte är bra. Jag får svettiga kulturamavibbar när jag hör honom. Han känns som en teaterfest där folk sitter i ring och masserar varandra till extas, eller som en grupp människor som äntligen vågar bada nakna på kommunala badplatsen och är så glada över det att de gör propellern uppe på hopptornet. Och att deras genuina glädje över detta sprider sig tills alla rumpor är bara. Utom min.

När Manu Chao förs på tal känner jag mig som Mårran. Jag vet att nu ska jag hålla käft, annars kommer marken under mig att frysa till is. Lägerelden vi sitter runt kommer att slockna och tystnad kommer att sprida sig. Det kommer att bli evig vinter. Men aldrig julafton.

6 kommentarer:

Fotograf Mats Lindfors sa...

Blev nyfiken att lyssna på honom. Har aldrig hört honom tidigare. Om låten som spelas på hans hemsida är representativ för det han gör så gillar inte jag honom heller. Jag har jobbat med skivförsäljning ( 7 "/12" singlar och LP)i 15 år så jag har hört en del. Bra att du säger din personliga åsikt.

Anonym sa...

Manu Chau?-Samma låtar,samma texter och samma refränger...What so ever?-Men med vitertid året om,och ingen jul...Förnedrande!!!-Då är jag villig att tänka om,med orden"inte illa"...

Anders Sparring sa...

Det där "ping"-ljudet han använder i varenda låt.

Anonym sa...

Och kanske skulle de säga att de verkligen Lever underförstått till skillnad från den som inte tycker om?

Anonym sa...

Jag gillar inte honom heller,hatar mest honom. Och sedan länge. I
Spanien finns en liten äcklig Manu Chao under varje sten. Hatar honom även om han pratar om Malasaña, kvarteren i Madrid där jag förkastade min ungdom. Så du är inte så ensam.

Anonym sa...

Ning,ning-Ping,ping...