tisdag 22 april 2008

i kontaktannonserna

Följande annons har i flera dagar varit publicerad i kontakten, under rubriken KVINNA SÖKER KVINNA:
"Är en snygg kille, 33 år. Har stark passion för tjejer, som röker, kul om du hör av dig."

Jag tycker att det finns ett gott stycke vardagspoesi där. En liten film kanske. Om han som spottar opp sig, tittar sig i spegeln och tänker att "ja fan, jag är snygg, och min passion för kvinnor är STARK- särskilt om de röker." Och hur han flyr in i sig själv, formulerar, ringer upp, postar och väntar. Ofta är det kul att se något man har skrivit själv i tidningen. (Själv kunde jag inte sluta läsa min annons då jag försökte sälja två kostymer för ett tag sen.) Och han letar. Låter fingret följa spalterna upp och ner.. Dubbelkollar. Kollar med ett öga. Men får ge upp - i dag igen. Annonsen är inte införd än.

Så för att få tiden att gå vänder han sig till KVINNA SÖKER KVINNA. Lite lesbiskt livar ju alltid upp, tänker han.

Och se, där är den. Exakt som han formulerade den, och läste in den när han en gång efter 8 knapptryck kom fram till den stationen i kontaktens väg in mot publicering. Han läser den om och om igen. Kan något ha blivit fel. Han söker ju kvinna. Men han är inte kvinna. Är det hans fel. Läser igen. Näe, det är tydligt. Det står KILLE i annonsen, men framstår han kanske som feminin? Är ordet "passion" för kvinnligt. Är det kanske så kvinnligt att det överskuggar det faktum att han sa att han var KILLE? Framstår han som lesbisk?

Han kan inte sova på natten. När fredagstidningen kommer kastar han sig över den. Har felet uppdagats? Har någon lagt märke till fadäsen? Nej, den står kvar. Han törs inte ringa och klaga. Vet inte hur han ska göra för att klaga. Han vill prata med någon, men inte med någon jämnårig. Mamma kanske. Men hon kanske tror att han vill berätta för henne att han är lesbisk? Har hon kanske alltid trott det? Har hon läst annonsen och genom hans formuleringskonst lyckats identifiera sin lesbiske son? Kommer hon att komma förbi snart med en pistagelängd och den glada nyheten att hon och pappa älskar honom lika mycket som förr?

Dagar går. Varje tisdag, fredag och söndag kommer tidningen. Varje gång med samma fruktansvärda felpublicering. Vår hjälte säger upp DN. han säger upp sig på jobbet. Han säger upp bekantskapen med han utanför tobaksaffären, vars hund han brukar berömma för dess fina svanstipp som är vit fast resten av hunden är svart. Han går inte ut längre. Han är inbunden. Luktar illa, läser Silmarillion och allt av Sam J Lundwall som han inte har gjort sen han var 16, surfar på inernet. Får ett SMS. "Din annons är besvarad, ring 071 för att lyssna av din röstbrevlåda. Gör det. Någon läser innantill från en lapp: "Hej, jag är en 27 årig rökare med stark passion för killar. Kul om vi kunde ses. Häslningar Linda."

Linda, säkert lesbisk, tänker han. Raderar meddelandet. Lägger på. Tänker aldrig mer annonsera.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Haha - jag såg den också! Fast jag fantiserade om en handikappad kille som inte kunde föra händerna till munnen för att ta sitt njutningsfyllda bloss. Enda utvägen för honom är en kvinna som sitter nära, för den tända cigaretten med sin hand med långa rödlackerade naglar, låter honom ta ett härligt halsbloss och själv sen för taggen till sin körsbärsröda mun för ett eget bloss.
Att det kom under fel rubrik beror på det där pektangentbordet han sköter via en pinne i munnen. Nån glappkontakt.

Martina sa...

Vilken fin text!
*Ler stort*

Petra sa...

en manlig lesbisk rökfetishist...finns det klubbar för sådana?

Anders Sparring sa...

Rutan: He, he, he. Din är bättre än min.

mm: Tack!

Petra: Ja, det finns klubbar för allt.

Stina sa...

Och vilken gråmulen film det skulle kunna bli. Tyst och med Coopkassar. Fast killen kanske egentligen är jättekul ... Nä, jag tror faktiskit inte det.