lördag 19 april 2008

Pitbull

Jag har hittat en ny blogg som jag gillar. Johan Lindqvist . Det är en hård jävul. Ingen kille som jag skulle vilja vara kompis med. Han gillar pitbulls och hänger ute på hinderbanan på Karlberg i jakt på en viss tid. Han jobbar med kommersiell TV, är rakad på skallen och har säkert klantatueringar över halva torson.

Men han skriver enkla rena inlägg som ofta med ett slags otvunget filosofiskt innehåll. Inläggen är korta, alltid med en bild och ofta roliga (och precis som hos den gode Micke Berg är detta en bonus, det känns aldrig som ett självändamål).

Jag tror att jag gillar den för att den känns så genuint manlig. På senare tid har jag börjat längta efter den där manliga identifikationen i bloggvärlden - jag behöver den kvinnliga också, men den är det inte så svårt att finna, men riktiga män som bloggar är det mycket svårt att hitta. De som är rena från den där slaggprodukten som varje man drar runt på och som heter ”ursäkta jag är kille”. De som har en rak vilja, en nördig envishet och är kliniskt befriade från onödiga skämt.

Sådan är Johan Lindqvists blogg.

6 kommentarer:

Borsökna Östergård sa...

Bra. Kanon faktiskt.

Y sa...

Jag bloggar igen.

http://spektakular.blogspot.com


//Leppe

Anders Sparring sa...

Ankie: eller hur - på ett befriande enkelt sätt. (din är också grym, måste ju säga det någon gång)

Leppe: som sagt: dagens gladaste nyhet.

Anonym sa...

Johan har jag läst länge. Han lyser upp, pojken.

Peter Barlach sa...

Johan är fantastisk. Snudd på genial. Är glad att du kan länka. Letade efter inlägget med bilden på mitt skivomslag där du varken länkade eller skrev upphovsmän. Hittade det inte. Har du raderat det? Måste fråga varför. Puss!

/Peter

Anders Sparring sa...

Jag tog bort det därför att jag inte gillade det elaka i mitt skämt om dig.
Allt gott
Anders