måndag 9 juni 2008

De e mycke nu

Jag skulle vilja skriva ett skummande inlägg om hur jobbigt och svettigt och omöjligt det är på Stockholmspolisens passexpedition, Bergsgatan 48, så här års, men det går inte. Allt gick på en timma. Hur enkelt som helst. Ordning och reda, enkla rutiner, stort och luftigt och till och med lite småtrevligt. Synd för en bloggare, för annars hade ju besöket där varit ett givet inlägg. Annars är stan giftig nu. På 3:ans buss är det ungefär 60 grader varmt när den stånkar upp för Hantverkargatan. Män i svettiga nylonskjortor och ett cigarettpaket i bröstfickan sitter och koncenterar sig på att inte få en hjärtattack innan de kommer hem till middan. Semestern är i antågande. Till och med cyklisterna kör för aggressivt. Barnen måste man hålla i bojor när man ska gå ut på stan. En sekunds ovaksamhet kan resultera i katastrof. Jag kände en märklig smärta i magen i förmiddags. En dov tung nästan farlig känsla som man bara får så här års. Det är en ganska jobbig tid, den som pågår just nu. Om en månad är allt bättre igen.

4 kommentarer:

Peace in mind sa...

Något litet krampaktigt utmärker den här tiden. Så mycket som ska hinnas med, på så kort tid. Och så strävan efter att ge barnen längsta möjliga sommarlov. Krav, krav, krav.

Borsökna Östergård sa...

Minns ditt inlägg för en tid sedan då du beskrev den kravlösa tiden (pilsner på altan & cigg eller nåt) innan "prettotiden" då alla krav infinner sig. Nu är vi mitt i prettotiden. Själv tränar jag mig med mantrat "skit i t" (ett mantra som bara behövs innan midsommar, sen faller det sig helt naturligt att skita i det mesta).

Helena von Hofsten sa...

Och fröken ska ha kort och present, och ridfröken och musikfröken och skolbusschaffören och det ska vara picknickkorg på skolavslutningen och dottern fyller alltid år just i dessa dagar. Jodå. Man måste göra rätt för den kommande vilan. Hej tomtegubbar kom går vi runt kring ett enrissnår. Men pionerna blommar, om de inte blåst av i stormen idag...

Petra sa...

Då skulle du åkt 47:ans buss i lördags (bloggträffsutflyktsbussen). Där fick man ha med sig egen syrgastub.