måndag 4 maj 2009

hemma i dag med ungarna


Nu är det tyst i barnens rum. Det är planeringsdag på dagis. Förmodligen ritar de där inne. Förmodligen ritar de varandra. Enzo är här. Han kom klockan tio med uppdraget att hjälpa Mårten att vinna fler gubbar till sitt DS. Enzo - legosoldaten - spelade under djup koncentration i över en timme. Han är 5 år. Sen var det klart och grabbarna lekte karate i vardagsrummet en stund. Jag borde gå ut med dem. Alex vill. Han har velat gå ut sen han vaknade i princip. "Gå till dagis?" säger han. Vårt dagis är fullständigt på fallrepet, men Alex älskar det. När vi kommer dit på mornarna, vänder han sig in mot avdelningen och försvinner utan en vinkning. Aldrig har han gråtit. Aldrig har de ringt och sagt att han är lessen.

* * * * * *

I lördags var jag på Bob Hund som bekant och i fredags invigdes Komediklubb Haga. Det kommer att bli grymt bra bara publiken hittar dit. Men redan i fredags var det helt okej med folk och när de sista komikerna kom på scen var publiken så uppvärmd att de skrattade åt precis vad som helst.

Nästa tillfälle blir den 12 juni och då kommer bland annat Johan Sköld, Sandra Ilar, Karin Adelsköld och Henrik Blomkvist att uppträda.

* * * * * *

Nu kom Alex ut med en teckning till mig. Teckningen föreställer eld. Och Alex är aldeles blå runt munnen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad bra du skriver Anders!

Mvh camilla Persson

Anders Sparring sa...

Äsch då..
men tack!

Borsökna Östergård sa...

Då kanske inte dagiset är på fallrepet ändå då? I allafall kanon att han trivs den lille eldslukaren.