tisdag 25 augusti 2009

Premiär på El Mundo.


Johan Sköld avslutade i går på El Mundo. Jag gillar verkligen Johan. Han utstrålar en vänlig värme både på och vid sidan av scenen och trots att han är en hårt arbetande komiker känns det aldrig ansträngt när han står där framme.

Det var ju premiär och jag tror att en 70 - 80 pers hade trängt ihop sig på de få kvadratmetrarna mellan baren, scenen och det stora panoramafönstret ut mot gatan. Många komiker var där för att titta, men också en hel del rätt svårflörtade söderstammisar. När jag klev ut som konfrencier klockan fem över åtta och drog igång, kändes det som att jag for upp i för hög tonart på en gång. Jag äskade skratt och applåder och fick dem, men publiken var inte med mig. Det tog några varv innan de hade vaknat och jag kände att jag var i mig själv igen. Henrik Blomkvist (som driver klubben tillsammans med mig), Mike Räsänen och Karin Fagerlund fick dra ett tungt lass i första akten, men de gjorde det bra och när lysande Ola Söderholm klev upp började det hända grejjer.
I pausen vällde folk ut på trottoaren och det blev liksom ett litet party där ute. Folk var vänliga och glada och Björn Sjöö som driver El Mundo och matkultur såg glad och trygg ut (han hade varit fruktansvärt nervös innan, sa han till mig efteråt).
Och sen var det Yvonne Skattberg, Sandra Ilar, Tomas Bonderud, Cecci von Strokirch och så Johan Sköld och så var det party på trottoaren igen.

Tack alla ni som kom. Det var över på en sekund kändes det som. Men det är inte långt kvar till nästa gång.
Tomas Bonderud

1 kommentar:

Lilla Blå sa...

Tänkte på dig och höll tummarna.