torsdag 28 april 2011

1005, badkväll i Hellas


Jag cyklade med Alexander på cykelstången hem från dagis i em. Ingen hjälm hade han heller. Tänkte att nu utmanar jag statistiken rejält, höll hårt över hans små händer mot styret och cyklade i smygtakt längs Gullmarsvägen. Fick SMS och kollade det. Försökte undvika att möta blicken hos de vi mötte. Andra föräldrar. En mamma i cykelhjälm som ledde sin cykel på trottoaren. Tro inte att vi är slarvers på den punkten, för det är vi inte, men ibland är det så själsdödande jobbigt att säga nej. Jag råkade ha cykeln med mig till dagis och Alex tjatade.

Senare på kvälen badade ungarna. De tvingade oss. Körde med oschyssta metoder, påstod att vi hade lovat och grejer. Jag sa: "Okej, men blir ni sjuka får ni vabba själva." Mimmi hade plockat upp mat på Palmyra, så vi tog bilen den korta biten till Källtorpssjön. Det låg gråa fågelbajskorvar på badbryggan (som väl ligger i året om, för vem skulle få får sig att sjösätta den redan före första maj?) och stora halvtama canadagäss simmade runt och kastade lystna blickar på våra friterade blomkolsuketter som vi dippade i palmyras utsökta aoli. Vi åt och sen badade de. Stella skrek så jag fick säga åt henne att tona ner sig en smula. Tänkte att joggarna runt milbanan skulle få för sig att någon var i fara.

Det är bara nästan vackert ute än så länge. Naturen ser ut som en svartvit TV-bild som man precis har börjat tona upp i färg igen. Om solen ligger på trädtopparna så att det lyser i skirt grönt blir det vackert, men i skugga ser allt fortfarande ut som mars. På vägen hem åkte vi förbi hammarbybacken och där ligger lite av snön kvar. Snö och grönt gräs. Ser ut som en scen ur teletubbies när solen ligger på.

Nu sover Stella inne i vårt rum. Alex och Mårten är fortfarande vakna. De bråkar med Mimmi där inne i sitt rum. Hon försöker läsa och de bara gnäller. Skönt att sitta här och blogga. Tror att det är många som bloggar så. Lite i smyg, medan den andra lägger barn. gonatt

Inga kommentarer: