lördag 10 november 2007

Alla kan läsa

Om jag har lärt mig något under de åtta månader som jag har skrivit i den här bloggen, är det att allting man skriver förr eller senare kommer fram till den man skriver om, vare sig man vill det eller inte. Jag har vid ett par tillfällen tagit bort inlägg sedan den jag siktade på har hört av sig och undrat vad jag menar. Det går inte att skjuta några skott ut i ett anonymt mörker utan att tro att de ska träffa.

JJK skriver om sin otrevliga kändisgranne i ett inlägg och jag vågar satsa pengar på att den där grannen har hört av sig till honom med ett syrligt "jag såg att du skrev om mig, så trevligt" innan den här helgen är över. Budskapet går fram. Folk googlar på sig själva, de blir tipsade av vänner, råkar höra om någon som har läst och blir nyfikna.

Buksvåger är ett äckligt ord, men jag hörde någon gång att alla män födda mellan -55 och -70 och som någon gång har varit sexuellt aktiva är buksvågrar med Gene Simmons i Kiss i maxiamlt fjärde led. Den här världen är trängre än man tror. Någon känner någon som känner någon som tycker att "det här borde jag informera om".

Jag hade knappt hållit på i tre veckor när jag skrev något väldigt elakt om en halvkänd debattör här i bloggen. Jag hade väl max 5 läsare men lika förbannat hittade han hit och lämnade en kommentar bara timmar efter att jag hade publicerat. Man lurar sig att tro att bloggen är ett privat samtal med några utvalda läsare. Så är det inte. Det är en megafon riktad rakt ut i offentligheten. Alla som vill höra, hör.

Jag tänker nu sätta mig ner och skriva vänliga förlåtmig-kort till några personer som förtjänar det. Och ta bort ytterligare en text.

4 kommentarer:

Elisabeth sa...

Då har man kommit långt som människa.. när man kan inse att saker och ting inte blev riktigt som man hade tänkt sig... och dessutom säga förlåt! Starkt!

Ingela sa...

Jag tycker du gör rätt som tar bort ett inlägg om du ångrar dej. Jag förstår att du inte vill göra någon ledsen.
Läste också JJK blogg ang grannen. Mej säger det ingenting om hur hon är. Kändisar blir utsatta, alla vill se hur dom mår osv, jag har full förståelse om kändisar blir otrevliga, ingen är trevlig jämt och ibland har kvinnor pms.
Man får skriva det samvetet tillåter.

Anonym sa...

Senare än sent vill jag säga någonting viktigt om"Hotell Kantarell"-Min systerson Petter 5år,tjatar och tjatar om detta mirakel!!!-Ingenting duger förutom just detta program?-Vi såg på det i fredags,sedan dess är ingenting sig likt.Både jag och Petter,skrattade lätt hysteriskt-och njöt helt och fullt-Så känn dig stolt,,,du har gjort någon väldigt glad...

Anders Sparring sa...

Anonym:
Tack!