tisdag 15 juli 2008

det ryktas att Zlatan

I föregående inlägg beskrev jag processen att bli diagonosiserad, remitterad och opererad med den lakoniska frasen: "det blev kniven", vilket är missvisande. Det var knappast någon kniv inblandad i ingreppet, snarare små fina kirurgiska instrument som helst för tankarna till något man använder för att rensa ett akvarium. Men jag valde uttrycket "det blev kniven" och jag tror att jag gjorde det för att krydda upp skildringen en smula.
Man gör ju gärna det.

Gotlands sydligaste gård är till salu. 4,9 miljoner för någonting som i vilken annan landsända som helst skulle gå för 75 tusen. Jag menar, stället ser ut som en ansamling av de allra sorgligaste skjulen i Sao Paolos slum, men nu ryktas det att självaste Zlatan har flugit in för att titta på stället. Han ska till och med ha bjudit 10 miljoner på stående fot. Gården är som sagt sydligast på Gotland och så finns det en del mark där Zlatan skulle kunna hålla får, om han pallar med att transportera dem mellan tegarna, efersom ingen av de utspridda små öarna av mark kan förse en skock med bete i mer än max 7 dagar. Att odla är inte att tänka på, om man inte gillar mycket lågt växande enar eller backtimjan.




Men Zlatanryktet är envist. Jo, han har varit här. Han flög själv in. 10 miljoner skulle han ge. Jajamensan.
Kittlande, särskilt med tanke på att sommargrabbarna här nere brukar träffas inne i Burgsvik och spela fotboll ett par gånger i veckan. Än så länge har Peter Jihde och Orups son Kid varit de stora stjärnorna. Men inte länge till alltså.

3 kommentarer:

Bloggerskan sa...

I sköna Värmland, i särskilt sköna Arvika kan man köpa en hästgård för samma utgångspris. Ser bra mycket fräschare ut men budgivningen kanske drar iväg när norrmännen får ögonen på den. Fast det borde väl inte avskräcka Zlatan?

http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/186730

Anders Sparring sa...

Hemnet är rena knarket, eller hur?

Bloggerskan sa...

Ja... Ibland får min man spader och bara skriker rakt ut att han INTE VILL FLYTTA! Så är det att vara gift med en hemnetknarkare. Kommer väl snart böcker om hur man lever ett så normalt liv som möjligt med någon som ständigt har nya boendeplaner.