fredag 14 november 2008

Fredagen den 14:e

Jag kom till jobbet i tid i morse och brydde mig inte om att sätta på datorn utan tog itu med disken istället. Varför gör man inte så oftare? Just de första minutrarna av en arbetsdag kan vara avgörande. Inga mejl i inboxen när man loggar på och en hel dag faller platt som en pannkaka.
Men jag diskade. Det tog säkert 45 minuter, så illa var det. Därefter dammsög jag, våttorkade alla golven, rensade av på bord och andra plana ytor, satte på kaffe, placerade fyra värmeljus på vårt lunchbord, gick till konsum och köpte munkar och klockan kvart över elva var det kaffe.
Bra start på dagen va?

Därefter har jag jobbat i ungefär i 5 minuter, ätit lunch med min bästa kompis, druckit mer kaffe och jobbat i 5 minuter till.

Klockan är snart 3. Om en stund cyklar jag till systemet och köper ett par flarror rött. Sen är tar jag helg. Vi ska äta middag borta i kväll. De har också barn. Kommer att bli toppen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter som en bra fredag. Det är inte alltid antalet minuter/timmar det kommer an på när det gäller arbetet. Ibland måste man få "arbeta" på annat sätt också. Du har fattat det där.
Önskar dig en fin afton, Anders, och en minst lika skön helg.

Anders Sparring sa...

Önskar dig en skön helg också.