onsdag 19 augusti 2009

12 menlösa kryss i almanackan

(Jag vet att jag borde ha publicerat det här inlägget i går men det hanns absolut inte med.)

I DN:s kulturbilaga i går klev Maria Schottenius fram med vågad helbild och kryssade 12 kulturevenemang som hon absolut inte tänker missa under hösten. Med bland evenemangen fanns bland annat Killinggängets premiär på dramaten och Louise Bourgeois på Galleri Andersson/Sandström. Och Klas Östergrens nya roman. Tänka sig.

Dålig kulturjournalistik. Dålig! Inte ett oväntat val. Inte en gång går hon före och introducerar oss för något nytt, något vi inte redan visste, något som kunde anfalla oss bakifrån och ta andan ur oss, på det där sättet som bara riktigt bra konst kan göra.

Om inte Schottenius kan komma upp med något intressantare/något som folk ändå inte kommer att springa benen av sig för, kan hon lika gärna låta bli.

DN kultur avslöjar sig ännu en gång som den mainstreampublikation-med-fingret-i-medelklassluften-annonsbilaga-för-de-ljumt-kulturintresserade den har varit under hela mitt vuxna liv.

Tacka vet jag Galago.

2 kommentarer:

martin sparring sa...

bra sågning!

ullrika sa...

Är det liksom inte DN i nötskalet numera? Från störst och vackrast till bara ganska stor och trist. Håller med om bra sågning!