måndag 11 juli 2011

Hammenhög, Ikas parkering

Är i Skåne. Sitter på en parkering i Hammenhög och ser hur även denna lilla gudsförgätna håla är på väg att bli "idyllisk by på Österlen". Fasaderna lite fräshare än jag minns dem. Husknutarna lite vitare. De inavlade annars så karaktäristiska skånska alkoholisterna/skånepartisterna något färre. Det där exklusiva svindyra bältet längs havet här nere blir bredare för varje år. Foppatofflorna trängs bara längre och längre norrut. Här i Hammenhög finns nu en italiensk deli, något som hade varit otänkbart för 5 år sen. Då hade det blivit snabbt avslut med ett nattlig lekablock genom skyltfönstret. Men inte nu. Österlen växer, husen blir dyrare. Allt blir dyrare. Upptäckte för övrigt precis att semesterpengarna redan är slut. Därav den syrliga tonen i det här inlägget. Vanligen älskar jag att vara här.

3 kommentarer:

Huskorset sa...

Jag har skaffat foppatofflor. Stenarna är så vassa i ån där vi badar och åker med i strömmen. Men nu förstår jag att det även är ett politiskt statement.

Anders Sparring sa...

Det är det jag alltid har sagt. När strömmen blir för stark skaffar vem som helst foppatofflor. Men du tar väl av dem när du kliver upp?

Huskorset sa...

Jag har satt gränser för mig själv. I trädgården och ner till ån får jag ha dem. Men inte i övrigt.